De Ariege,

Ariege ligt in het zuiden van Frankrijk.


Het departement Ariege is genoemd naar de rivier de Ariege die door het departement stroomt.
Geschikt voor spannende uitjes zoals, Canyoning of klimmen in het parc Acrobranch d'Orlu.

Met gemiddeld meer dan 2000 uur zon per jaar is de Midi-Pyrénées één van de streken in Frankrijk waar de zonbestraling het sterkst is. Op het grootste gedeelte van het grondgebied van deze streek worden 60 to 80 dagen per jaar temperaturen waargenomen van meer dan 25° C. De Midi-Pyrénées kan wat dat betreft concurreren met de Middelandse Zeekust en het Rhônedal.


Het voorjaar valt zeer vroeg en geeft al een voorproefje van de zomer. Dit is het jaargetijde dat bij trekkers en wandelaars het meest geliefd is. Tussen begin april en eind juni liggen de gemiddelde maximumtemperaturen tussen 16°C en 24°C. Heerlijk camperen of een huisje huren in alle rust.

In juli en augustus is het hier overheersend zonning en warm. De gemiddelde minimumtemperaturen zijn al hoog en variëren's morgen tussen 13°C en 15°C. In de loop van de dag lopen de maximumtemperaturen gemiddeld op tot 26°C-28°C. Maar's nachts is het buiten heerlijk koel.

De nazomer is vaak heerlijk zacht en warm,met prachtige dagen met een paarsblauwe hemel. In het prachtige septemberlicht bedragen de maximumteperaturen 21°C-25°C. Ook in oktober blijven deze temperaturen bijzonder zacht, met gemiddelde maximumtemperaturen van 16°C tot 19°C. Ideaal om er even tussenuit te zijn. Mail naar de mogelijkheden of vul het contact formulier in.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 “Golf d’Ariège”

Gelegen in het hart van de Pyreneeën (Ariège), in een schitterende omgeving, biedt “Golf d’Ariège”, ontworpen door Michel Gayon, u een parcours van 18 holes met veel afwisseling om met gemak het spel en de techniek te verbeteren.

Tevens beschikken wij over een 6 holes korte baan, geheel ingericht voor pitch & putt, een driving-range van 26 plaatsen, waarvan 6 plaatsen overdekt, een putting-green en een oefengreen.